Guerrilla Gardeners slaan opnieuw toe in Enschede

GroenLinks en Guerrilla Gardeners hebben in Enschede opnieuw toegeslagen. Op het braakliggend terrein op de hoek van de Deurningerstraat en de Walhofstraat zijn ze hard bezig geweest. Als ‘s ochtends vroeg passsanten deze hoek bereiken zullen ze paf staan van de verandering en het fleurige gezicht dat het werk opgeleverd heeft.

In de avond van 28 mei, bij het vallen van de duisternis zijn leden van de afdeling van GroenLinks Enschede en de zogenaamde Guerrilla Gardeners, bewoners die zelf aan de slag gaan om de stad groener te maken, hard aan het werk gegaan.  Een klein stuk van dit braakliggend terrein hebben zij van onkruid ontdaan. Zij zijn voorzichtig te werk gegaan, om de wilde bloemen, die hier ook staan, niet te beschadigen. Vaste planten en eenjarig plantgoed hebben zij mee gebracht en ook zaaizaad. Een piepklein struikje en een schattig eikenboompje completeren het geheel. De grond was erg droog, maar daar is op gerekend. Meegebracht water zorgt er voor, dat er toch geplant kan worden. Er is een flinke ploeg aan het werk gegaan, zodat het werk plezierig blijft en snel vordert. Passanten blijven verwonderd staan kijken, maar zij zijn heel enthousiast. Terecht, het wordt een mooi, fleurig geheel.

Na een flink uur hard werken ligt dit terrein er heel anders bij. Nee, niet het hele terrein is een tuin geworden. Maar dit kleine begin kan de start zijn van veel meer bloemen. Als dit stukje netjes verzorgd wordt en dit stuk tuin de kans krijgt uit te groeien, is het inspiratie om ook meer stukken braakliggend terrein van bloemen en planten te voorzien. Met wat inspanning en moeite en een gezamenlijke aanpak, kan er een mooi resultaat behaald worden. Het bewijs ligt hier.


Beelden op Ei van Ko warm ingepakt

GroenLinks wil offensief voor isolatie huurwoningen

Onder het motto 'laat huurders niet in de kou staan' heeft GroenLinks op 17 januari in 50 gemeenten actie gevoerd voor betere woningisolatie. Ook in Enschede: de beelden op het Ei van Ko, de beelden aan de voormalige Twentse Schouwburg en ‘de Krantenlezer’ zijn geïsoleerd met lekker warme kleren. Deze beelden staan symbool voor alle huurders van Enschede die door ontbrekende of slechte isolatie in de kou staan. Een betere isolatie spaart de huurder geld uit, is goed voor het milieu en levert ook nog eens groene banen op. Gemeentes kunnen hierover bindende afspraken maken met woningcorporaties. GroenLinks wil dat de woningcorporaties in Enschede volgend jaar 10% van de huurwoningen goed isoleren.

Lees meer