Winnaar fotowedstrijd GroenLinks bekend:


Tonnie Nieuwenhuizen

Afgelopen zomer schreef GroenLinks een fotowedstrijd uit. De fractie ontving een heel aantal leuke en mooie foto’s. Na veel wikken en wegen is de foto van Tonnie Nieuwenhuizen, een spetterend plaatje van waterpret tijdens de jeudviva op het Eendenparkje in de wijk Pathmos, als winnaar uit de bus gekomen. Op vrijdag 30 oktober reikte wethouder Jelmer van der Zee een kleine prijs uit aan de winnaar.

GroenLinks Enschede wilde graag weten hoe Enschedeers de zomer beleven in onze mooie stad en riep daarom op om typisch Enschedese zomerfoto’s in te sturen. De raadsfractie van GroenLinks heeft met heel veel plezier alle inzendingen bekeken en heeft het moeilijk gehad om uit al die prachtige foto’s een winnaar te kiezen. Tussen de inzendingen zat van alles, plenzende regenbuien op de oude markt, zomerpret in de parken van Enschede en nog veel meer.
Uiteindelijk heeft de fractie voor de foto van Tonnie Nieuwenhuizen gekozen. De foto is een kleurig plaatje van de jeugdvivaweek op het Eendenparkje in de wijk Pathmos, waar de zomerpret vanaf spat. ‘De foto is een eerbetoon aan de Alifa medewerkers en vrijwilligers die de kinderen bezig houden tijdens de vakantie. Niet iedereen gaat immers weg.’ schrijft Tonnie bij zijn inzending.

De foto’s laten zien dat er in een groene en levendige stad als Enschede in de zomer veel te beleven valt. Hier ziet u de 10 mooiste foto’s:


Remco Platjes


Dennis Meijer


Marieke Kleine-Snuverink


Marieke Kleine-Snuverink


Rob Fraterman

 
Jan-Gerrit Lodewijk


Roelof Oosterhof


Annemarie Olde Daalhuis


Dennis Meijer