Atak nog steeds the place to be

Wat een verschil met het oude Atak! De nieuwigheid straalt er nog vanaf, en het is ook een stuk groter dan het oude. De nieuwe zalen zien er prima uit, en hebben het intieme van het oude Atak behouden.
GroenLinks heeft altijd een warm plekje in haar hart gehad voor Atak, en we wilden graag een keer de handen uit onze mouwen steken daar. In het oude Atak hadden we nog een discussie gehouden over de muzikale meerwaarde van popmuziek in Enschede, en de rol van Atak daarin. In het nieuwe Atak waren we tijdens de openingsweek meer dan welkom.

De hele week waren er activiteiten, van Normaal tot Mala Vita en Woven Hand.  Vanwege de vele activiteiten waren er ook veel vrijwilligers gevraagd die een aantal jaren geleden actief waren geweest. Om kennis te maken met het nieuwe Atak, en wellicht om ze te interesseren om weer vrijwilliger te worden. Atak kent veel enthousiaste vrijwilligers, veel jongeren en studenten. En met de extra capaciteit door de grote zaal kunnen ze er dus ook nog meer gebruiken. Even als voorbeeld: de avond dat wij werkten waren er meer dan 25 vrijwilligers actief.

De avond dat wij kwamen helpen kwam Van Dik Hout optreden. We waren welkom om te assisteren bij de kassa en de garderobe. Ik zat bij de kassa, en was daarmee vaak eerste aanspreekpunt voor de bezoekers. Aantal zaken die opvielen: veel mensen reserveren via internet tegenwoordig, de beveiliging bij Atak is goed geregeld, ook op leeftijd wordt gecontroleerd (dit tot verdriet van een aantal meisjes die nog geen 16 waren), en het zoeken naar de verschillende zalen (wat is de Grolschzaal eigenlijk? O ja, de kleine zaal, dan bent u hier goed). Ook nog opvallend veel mensen die met bewondering langs het pand lopen: dit is de nieuwe poptempel van Enschede!

Na Van Dik Hout opende Atak alle zalen voor Exit XL, een bijzondere openingseditie van de wekelijkse succesvolle dansavond (wat wij vroeger disco noemden) van Atak. Dit keer met bandjes, o.a. De Hardheid en I’m from Barcelona. Onze dienst zat er op, we doken nog even onder in het feestgedruis. Het was leuk om kennis te maken met dit nieuwe Atak en haar vele vrijwilligers!