Tuttelmiddag op het Bouwhuis

Vrijdagmiddag 9 mei is GroenLinks aangemeld voor vrijwilligerswerk op het Bouwhuis voor een tuttelmiddag op een groep voor oudere bewoners. Dit is georganiseerd door Stichting Present, die deze middag prima geregeld heeft.
’t Bouwhuis biedt onderdak en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Het is gelegen op een veilig terrein aan de rand van Enschede. Er wordt ‘belevingsgerichte zorg’ verleend: een individuele benadering waarbij gekeken wordt wat iemand nodig heeft.
We worden om 13.00 uur opgewacht met koffie en thee. Het is prachtig weer en we kunnen buiten zitten.
We zijn op bezoek bij een groep van 14 bewoners, verdeeld over twee subgroepen. De bewoners hebben door leeftijd of gedrag een rustige groep nodig, de oudste bewoner is 79 jaar.
We zitten gezellig bij elkaar om kennis te maken, dit wordt zowel door de bewoners, als ook door de bezoekers zeer gewaardeerd.
Na een korte kijk op de leefruimte en kamers, gaan we aan de slag.
Enkele dames willen graag opgemaakt worden. Daar kan prima aan voldaan worden en wat later vertrekken ze alsnog naar hun werk, trots op hun verzorgde uiterlijk en de fris gelakte nagels.
Eén bewoner wil graag dammen, hij heeft altijd moeite om een tegenstander ‘op maat’ te vinden. De spelregels kent hij prima en schroomt niet zijn tegenstander hierop te wijzen. Na enkele spannende potjes is hij helemaal tevreden.
Daarnaast is sjoelen populair; er worden heel wat sjoelstenen in de vakjes geschoven, fanatiek maar met veel plezier.
De sfeer is prima, voor enkelen is het al voldoende om daarvan te genieten.
Een bewoner wordt nog begeleid bij een korte wandeling en dan is het tijd om afscheid te nemen.
Na een afrondend gesprek, waarbij ook Marjet Deuten, van Stichting Present en de vrijwilligerscoördinator van het Bouwhuis aanwezig zijn, wordt het bezoek afgesloten.
De bewoners tevreden en de fractieleden van GroenLinks een ervaring rijker!!

Dammen..

Sjoelen..

Nagels lakken..

terug