Aan het werk op zorgboerderij De Viermarken

Vrijdag 14 maart was de GroenLinks fractie te gast bij zorgboerderij De Viermaken. De fractieleden en een aantal (bestuurs)leden bekeken de boerderij, namen greep en spade ter hand en gingen hard aan het werk.

Mieke van Dracht, directeur van de boerderij, gaf de GroenLinksers een rondleiding en uitleg over de dagelijkse gang van zaken op de boerderij. Zorgboerderij de Viermarken biedt aan 62 mensen een zinvolle dagbesteding. Deze 62 mensen hebben lichamelijke, geestelijke of psychiatrische handicaps, die maken dat het voor hen lastig is om in een reguliere werkomgeving te kunnen deelnemen. De handicaps zijn heel verschillend van aard.
Wat deze mensen delen is een voorliefde voor het werken op een boerderij. In de buitenlucht, met dieren of met planten. De Viermarken biedt een veilige omgeving, waar zij dit werk kunnen doen. Sommigen knappen hier zo van op dat ze deze ervaring kunnen gebruiken als een opstap richting een reguliere baan. Voor anderen blijft de Viermarken de beste tijdsbesteding. En dat het een goede tijdsbesteding is en nog leuk ook, dat bleek deze ochtend. Tot in de middag werd gewerkt aan het bemesten van het aardbeienveld en werden de bessenstruiken verplaatst. Een aardig klusje waarmee de tijd zo om was!

Rondleiding en uitleg over de boerderij door Mieke van Dracht:

Bemesting van het aardbeienveld:

terug