GroenLinks gaat de wijk in

De fractie van GroenLinks gaat regelmatig op wijkbezoek. GroenLinks wil goed op de hoogte zijn en weten wat er speelt in alle uithoeken van de stad. We willen van burgers horen wat zij goed vinden aan hun buurt, wat er nog verbeterd kan worden en tegen welke problemen ze oplopen.

Vanaf deze plek doet de fractie verslag van haar wijkbezoeken.

Vrijdag 11 mei 2012

Vrijdagmiddag 11 mei lieten de raadsleden van GroenLinks zich informeren door de wijkraad Pathmos en bezochten ze het project 'Pathmos/Stevenfenne werkt!'. In wijkcentrum De Boei werd de fractie door de wijkraad bijgepraat over het reilen en zeilen in de wijk. Vervolgens lieten de raadsleden zich informeren  over het project 'Pathmos/Stevenfenne werkt!'. Het project staat voor deelname aan de samenleving door bewoners in de wijk en heeft als doel het verhogen van de deelnamegraad bij zowel kinderen als volwassenen.
Lees hier het verslag

Vrijdag 24 juni 2011

Vrijdagmiddag 24 juni hebben de raadsleden van GroenLinks sportvereniging Rigtersbleek bezocht en hebben zij zich laten informeren door de wijkraad Twekkelerveld.
Bij sportvereniging Rigtersbleek is een pilotproject gestart waarmee men deze plek wil uit laten groeien tot een stimulerende, uitdagende, innovatieve ontmoetingsplek. GroenLinks was benieuwd hoe het project loopt en nam daarom een kijkje. Aansluitend fietsten de raadsleden naar het informatiecentrum Twekkelerveld, waar zij door de wijkraad werden bijgepraat over het reilen en zeilen in de wijk.
Lees hier het verslag

Woensdag 17 november 2010

Woensdagmiddag 17 november  bezochten de raadsleden van GroenLinks de wijkcoaches in Velve-Lindenhof en lieten zij zich informeren over het verloop van de hersructurering.
GroenLinks bracht 3 jaar geleden, aan de vooravond van de herstructurering, ook een bezoek aan deze wijk. De raadsleden lieten zich destijds inlichten over de plannen die op stapel stonden.
Lees hier het verslag

Vrijdag 30 oktober 2009

Op 30 oktober was de fractie op wijkbezoek in de Wesselerbrink. In deze wijk is de wijkvernieuwing al een flink aantal jaren bezig, in 2006 hebben we met Tweede Kamerlid Ineke van Gent al eens een bezoek gebracht. Op een aantal plekken was inmiddels al resultaat zichtbaar. Al laten sommige onderdelen, zoals de herstructurering in het Bijvank, te lang op zich wachten. We spraken deze middag met Domijn, stadsdeelmanagement Zuid en de bewonerscommissie Bijvank Noord.
Lees hier het verslag

Donderdag 23 april 2009

Op 23 april was onze fractie op bezoek in de binnenstad. Wij hebben ons op de hoogte gesteld van een aantal actuele onderwerpen, zoals veiligheid, discriminatie, de taxi-richtlijnen, het nieuwe muziekkwartier en evenementen . Plaats van handeling was Atak, waar wij fantastisch werden ontvangen door Rinze van der Wal.
Lees hier het verslag

Vrijdag 27 februari 2009

Vrijdag 27 februari ging de fractie op bezoek in de wijk Stadsveld. Ze heeft gekeken naar de nieuwbouwplannen, maar ook naar de sociale samenhang in de wijk.
Lees hier het verslag

Vrijdag 17 oktober 2008

Vrijdag 17 oktober brachten de fractie en GroenLinks wethouder Jelmer van der Zee een bezoek aan Glanerbrug, waar zij werden ontvangen en rondgeleid door de dorpsraad.
Lees hier het verslag.

Vrijdag 11 april 2008

Stroinkslanden Zuid werkt aan de toekomst
Vrijdag 11 april brachten we als fractie een bezoek aan Stroinkslanden Zuid. Een wijk waar op dit moment gewerkt wordt aan ambitieuze plannen, samengepakt onder de naam Stroinkslanden 2015. Van het BewonersTeamStroinkslanden hadden we een flink aantal tips gekregen over waar we langs konden fietsen en welke onderwerpen belangrijk zijn voor Stroinkslanden. We bezochten o.a. Dragonheart, het wijkcentrum, het Stroinksbos en het winkelcentrum.
Lees hier het verslag.

Vrijdag 8 februari 2008

De fractie van GroenLinks ging op vrijdag 8 februari op bezoek in Horstlanden-Veldkamp. 
GroenLinks begon het wijkbezoek in de St Janschool in Veldkamp. Vervolgens stapte de fractie op de fiets voor een tocht door de wijk onder leiding van de wijkraad.
Horstlanden – Veldkamp is een relatief oude wijk, die aan het begin van de 20e eeuw is ontstaan. Onlangs is de wijk flink vernieuwd, enerzijds door de bebouwing van braakliggende stukken en bedrijventerreinen, anderzijds door particuliere woningverbetering.
Lees hier het verslag.

Vrijdag 30 november 2007

Op vrijdag 30 november was de fractie op wijkbezoek in Oost Boswinkel. De raadsleden lieten zich informeren over de woningen en de leefomgeving en over de sociale situatie van de wijk.
Deze buurt staat aan de vooravond van een ingrijpende vernieuwing. GroenLinks wilde graag weten hoe de verschillende organisaties en de bewoners van Oost-Boswinkel worden betrokken bij de herstructureringsplannen en wat hun mening daarover is.
De fractie maakte onder leiding van wijkraadsleden Oost Boswinkel een wandeling door deze buurt en bezocht onderweg Dalton basischool Europa en winkelcentrum Oost-Boswinkel.
Lees hier het verslag

Vrijdag 28 september 2007

Vrijdag 28 september is de fractie op wijkbezoek geweest in Velve /Lindenhof. In deze wijk vindt momenteel een herstructurering plaats. Bovendien is Velve /Lindenhof één van de 'Vogelaar-wijken' die extra aandacht en geld van het Rijk krijgen.
De fractie heeft o.a. de wijkpost Velve /Lindenhof, de speeltuin De Lipper, het buurthuis Galvani en de basisscholen bezocht en ging in gesprek over het wijkactieplan Velve /Lindenhof en de herstructurering.
Lees hier het verslag.

 
Wijkbezoek van GroenLinks aan de Laares met Ineke van Gent in 2006

terug