Nieuwsarchief 2006

22-12-2006 -

Kerstbrief

Meer dan honderdvijftig mannen, vrouwen en kinderen verblijven in Enschede, zij zijn vóór 01-04-01 als asielzoekers naar Nederland gekomen en hebben nog geen verblijfsvergunning gekregen. Tegen de feestdagen hebben juist deze mensen weinig middelen om er een bijzondere tijd van te maken.

lees meer

19-12-2006 -

Kleine milieuwinst bij raadsdebat over luchthaven

Bij de ontwikkeling en herinrichting van het vliegbasisgebied wordt ook een alternatief bekeken zonder luchthaven. Dat is voor GroenLinks een belangrijke uitkomst van het raadsdebat van maandag 11 december over de herontwikkeling van de vliegbasis en omgeving.

lees meer

08-12-2006 -

Snelle reactie op vragen vliegbasisgebied

Wethouder Helder heeft snel gereageerd op de vragen van GroenLinks over het raadsvoorstel “Herontwikkeling Vliegbasis” dat maandag 11 december wordt besproken in de gemeenteraad. Vragen en antwoorden leveren interessant materiaal op voor het raadsdebat.

lees meer

05-12-2006 -

Vragen GroenLinks over herontwikkeling vliegbasisgebied

De gemeenteraad behandelt op maandag 11 december het raadsvoorstel “Herontwikkeling vliegbasis en omgeving”. De fractie van GroenLinks heeft veel vragen over dit raadsvoorstel. We stellen deze aan de bestuurder project luchthaven, wethouder Helder.

lees meer

24-11-2006 -

Al 13.624 euro beter verdeeld!

Alle huishoudens - arm en rijk, ziek en gezond, jong en oud - krijgen dit jaar een extraatje van 52 euro als compensatie voor de hoge energiekosten.
Steun de 52 euro-actie van de Linkse Lente.

lees meer

21-11-2006 -

Verkiezingsuitslagen in Bolwerk

Woensdagavond 22 november, op de avond van de verkiezingen, volgt GroenLinks als vanouds de verkiezingsuitslagen in café Het Bolwerk.

lees meer

21-11-2006 -

Niet vergeten...

Woensdag 22 november GroenLinks te stemmen!!

lees meer

20-11-2006 -

“An inconvenient Truth” juist voor jongeren

De dichtstbijzijnde plaats waar de film van Al Gore, "An Inconvenient Truth", draaide was Arnhem of Utrecht. Wás, want met het initiatief van KIVI NIRIA, de beroepsvereniging van ingenieurs, zal de film van 23 november tot en met 29 november in Cinestar te zien zijn.

lees meer

14-11-2006 -

Joost Lagendijk in gesprek met Turkse Twentenaren

In de discussie over de toetreding van Turkije tot de EU hoor je de Turkse Nederlanders weinig. Twente kent grote gemeenschappen Turken. Op 8 november presenteerde de Europese Commissie het eerste voortgangsrapport over de onderhandelingen met Turkije.

lees meer

07-11-2006 -

Halsema en Finkers openen discussie tegen luchthaven met site

Dinsdag 7 november was Femke Halsema met de Femke-on-Tour -aardgasbus in Enschede op het Ei van Ko. Samen met Herman Finkers opende zij een website voor discussie over vliegveld Twente (www.discussieoverluchthaventwente.nl).

lees meer

06-11-2006 -

Veel meer werkzoekenden aan de slag bij DCW

Goed nieuws voor werkzoekenden die al lang op de wachtlijst staan voor een plek bij de DCW. Een paar honderd mensen kunnen binnen een periode van ruim een jaar aan de slag bij deze sociale werkvoorziening.

lees meer

06-11-2006 -

Het Turkse hart in Twente

Een gesprek over Turkije en Toetreding Welke voorwaarden mogen er gesteld worden aan Turkse toetreding? Heb je een mening, kom en debatteer met Joost Lagendijk!

lees meer

03-11-2006 -

Femke on Tour

Dinsdag 7 november reist Femke Halsema met de Femke On Tour bus naar Enschede. De bus staat op het Ei van Ko tussen 13:30 en 14:30 uur.

lees meer

27-10-2006 -

Vrijdag 3 november feestelijke start campagne

De lokale verkiezingen zijn net achter de rug, de landelijke verkiezingen op 22 november staan al weer voor de deur.

lees meer

24-10-2006 -

Energie debat met wethouder Van der Zee

Op woensdag 8 november gaat GroenLinks wethouder Jelmer van der Zee in debat met Tweede Kamerlid Paul de Krom (VVD).

lees meer

03-10-2006 -

GroenLinks wil geen kinderen in de vreemdelingencel

Kinderen horen niet in de gevangenis - niet in Nederland en niet in de rest van de wereld. Alle kinderen moeten onmiddellijk worden vrijgelaten. Althans, dit vindt GroenLinks.

lees meer

19-09-2006 -

Pinpas voor daklozen ook idee voor Enschede?

In Den Haag werkt het, deze pinpas voor daklozen. Reden voor de GroenLinksfractie om het College te vragen of dit ook mogelijk is in Enschede.

lees meer

15-09-2006 -

Vragen over zieke vis in Twentekanaal

De raadsfractie van GroenLinks is bezorgd over het bericht dat er zieke en misvormde vis wordt gevangen in het deel van het Twentekanaal tussen Enschede en Hengelo. René Tenkink heeft er vragen over gesteld aan het College.

lees meer

06-09-2006 -

Sluiting Alhambra, ook college ziet liefst een doorstart

Vlak voor het zomerreces kwamen veel bezoekers voor een dichte deur te staan; geen film, bioscoop Alhambra was gesloten. De bioscoop kampte al langere tijd met een teruglopend aantal bezoekers, toch kwam de definitieve sluiting erg plots. GroenLinks betreurt de sluiting van de karakteristieke bioscoop en vroeg de wethouder in de vergadering van het stadsdeel centrum wat de gemeente doet om de bioscoop weer te laten openen.

lees meer

05-09-2006 -

Geef je 52 euro energiegeld aan een sociaal doel!

Alle huishoudens - arm en rijk, ziek en gezond, jong en oud - krijgen dit jaar een extraatje van 52 euro als compensatie voor de hoge energiekosten. GroenLinks vindt dat dit geld eerlijker verdeeld kan worden en roept iedereen met een goed inkomen op hun 52 euro over te maken aan een sociaal doel.

lees meer

25-08-2006 -

Pieter Appel overleden

Woensdagochtend 23 augustus is Pieter Appel (31 augustus 1948) overleden. Pieter lag al een aantal weken in het ziekenhuis, nadat hij een hersenbloeding had gehad. In het ziekenhuis bleek dat hij een gezwel had in zijn hoofd. De vooruitzichten waren niet goed. Er is geprobeerd om te opereren, maar na nog een hersenbloeding is Pieter overleden.

lees meer

27-07-2006 -

Kritiek op aanvraagverbod subsidie Europees Sociaal Fonds

Enschede mag, net als de andere gemeenten, geen subsidieaanvragen meer indienen voor het Europees Sociaal Fonds. Dat is het onzalige idee van staatssecretaris Van Hoof. GroenLinks vreest ernstige gevolgen voor werkgelegenheidsprojecten in de stad. Daarover heeft raadslid René Tenkink schriftelijke vragen gesteld aan het college.

lees meer

21-07-2006 -

Leefgeld voor jongeren voorkomt juist criminaliteit

De manier waarop onder de huidige regering in Nederland met vluchtelingen en asielzoekers wordt omgegaan is voor GroenLinks onacceptabel. In de vorige raadsperiode hebben wij hier al veel actie tegen gevoerd. Met het nieuwe college, de nieuwe bezetting van de raad stelt de gemeente zich nu eindelijk wat eigenwijzer op en gaat de groep ex-AMA’s die zonder geld op straat staan leefgeld verstrekken. Dit is een stap in de goede richting.

lees meer

18-07-2006 -

Algemene Beschouwingen succesvol verlopen

De Algemene beschouwingen van 17 juli zijn voor GroenLinks succesvol verlopen. Van de negen voorstellen die we indienden werden er vier overgenomen. Twee voorstellen werden na stemming aangenomen. Een goed resultaat.

lees meer

12-07-2006 -

Algemene beschouwingen GroenLinks 2006, “Duurzamer verbinden door krachtig versterken”

Maandag vinden weer de algemene Beschouwingen plaats. Het complete beleid dat het college voorstelt wordt dan onder de loep genomen. Op papier heeft ook GroenLinks deze Algemene beschouwingen al ingeleverd.

Algemene beschouwingen GroenLinks 2006

lees meer

30-06-2006 -

Kabinet valt: Eindelijk hoop op ander beleid

Met vreugde heeft GroenLinks Enschede-Haaksbergen kennis genomen van de beslissing van D’66 om uit het kabinet Balkenende II te stappen. Al lange tijd was duidelijk dat D’66, evenals GroenLinks en andere progressieve partijen, grote moeite had met de manier waarop Rita Verdonk optrad in het vreemdelingen en integratiebeleid.

lees meer

13-06-2006 -

GroenLinks wil discussie over volledig integratiebeleid op korte termijn

GroenLinks wil extra inzet op integratie naast de bestaande beleidsterreinen, zelfstandig integratiebeleid dus. Het beleid moet een volledig kader bieden voor alles wat de gemeente aan integratiebeleid doet.

lees meer

30-05-2006 -

Krachtig signaal over asielbeleid

Helaas blijft het nodig om aandacht te vragen voor de gevolgen van het huidige asielbeleid. Het is niet de eerste keer dat GroenLinks hier aandacht voor vraagt, wel in deze nieuwe raad, met deze nieuwe wethouder. Samen met de SP diende GroenLinks een motie hier over in die raadsbreed (behalve door de VVD) werd ondersteund.

lees meer

28-05-2006 -

Stop plaatsing UMTS-zendmasten

De gemeente moet geen medewerking verlenen aan de plaatsing van UMTS-zendmasten in Enschede. Dat stelt de raadsfractie van GroenLinks voor aan het College. Raadslid René Tenkink doet deze suggestie in een serie vragen aan B&W.

lees meer

23-05-2006 -

Henk Nijhof gekozen tot interim-voorzitter van GroenLinks

De partijraad van GroenLinks heeft Henk Nijhof (54) uit Hengelo gekozen tot interim-voorzitter van GroenLinks. De nieuwe, tijdelijke voorzitter van het partijbestuur wees na zijn benoeming op de goede resultaten die GroenLinks heeft behaald bij de collegeonderhandelingen in de gemeenten. Na de raadverkiezingen is GroenLinks nu met ruim 90 wethouders vertegenwoordigd in de besturen van gemeenten en stadsdelen.

lees meer

23-05-2006 -

GroenLinks: ateliernota snel nodig

In de stedelijke commisie van 22 mei stelt GroenLinks vragen over het achterwege blijven van beloofde ateliernota. Een eerdere nota werd onder druk van raad door de wethouder teruggenomen. Een nieuwe nota is nog steeds niet verschenen.

lees meer

09-05-2006 -

Voorwaarden inzet bijstandsgerechten aangescherpt

8 Mei werd in de raad gesproken over de nieuw aan te leggen fietsenstalling “de Graaff”. Een plan waar GroenLinks voor is, maar nog wel wat vragen over had.

lees meer

05-05-2006 -

Nederlands Sociaal Forum

In het weekend van 19 tot 21 mei 2006 staat Nijmegen in het teken van het tweede Nederlands Sociaal Forum. Onder het motto 'een andere wereld is mogelijk' zullen duizenden bezoekers deelnemen aan meer dan 150 workshops, een filmfestival en debatten.

lees meer

25-04-2006 -

Geen geld voor oorlogsschepen naar Indonesië!

Actie bij ING/Postbank/Rabobank
Donderdag 27 april wordt bij de RABO-bank, Raiffeisenstr. 75 in Enschede van 11.00 - 13.00 uur geprotesteerd tegen de financiering door ING en Rabobank van de grootste Nederlandse wapenleverantie van de afgelopen veertig jaar.

lees meer

06-04-2006 -

Mariska van Heijster nieuwe fractievoorzitter GroenLinks

Na goed overleg heeft de nieuwe GroenLinksfractie woensdagavond besloten dat Mariska van Heijster (32 jaar) de nieuwe fractievoorzitter wordt. Ook de portefeuilles zijn verdeeld.

lees meer

02-04-2006 -

Applaus GroenLinksleden voor coalitieakkoord

Met applaus onderstreepten de leden van GroenLinks, vrijdagavond 31 maart, hun instemming met het coalitieakkoord 2006-2010 van PvdA-CDA en GroenLinks.

lees meer

30-03-2006 -

GroenLinks sluit coalitieakkoord met Pvda en CDA

GroenLinks heeft samen met PvdA en CDA een (concept) coalitieakkoord bereikt voor de raadsperiode 2006-2010. De onderhandelingsdelegaties van deze partijen zijn ook tot een verdeling en invulling gekomen van de wethoudersportefeuilles.

lees meer

22-03-2006 -

Boomplantdag: GroenLinks schenkt bomen aan kinderboerderij

Vandaag was het boomplantdag. GroenLinks heeft 3 appel- en 2 perenbomen geschonken aan Kinderboerderij Noord. Op de kinderboerderij aan de Vanekerbeekweg 15 kwam klas 5/6 van de OBS de Noordlinde, uit de Zaanstraat om de 5 fruitbomen te planten.

lees meer

18-03-2006 -

GroenLinks verder in collegeonderhandelingen

De PvdA concludeerde vandaag in de tweede openbare onderhandelingsronde verdere gesprekken te willen voeren met het CDA en GroenLinks. GroenLinks heeft met de PvdA afgesproken dat GroenLinks ruimte houdt een eigen standpunt te bepalen over de doorstart van de burgerluchthaven, en dus blijft GroenLinks tegen. In de komende week worden de besprekingen met CDA en GroenLinks voortgezet. Dan gaat het over de programmatische invulling en over de invulling van wethouderszetels en portefeuilles.

lees meer

11-03-2006 -

Collegeonderhandelingen gestart

Vanmiddag heeft de eerste openbare ronde voor de collegeonderhandelingen plaatgevonden. GroenLinks heeft duidelijk gemaakt de ambitie te hebben om in het college plaats te nemen, en genoeg overeenkomsten te zien met verschillende partijen om dat ook te kunnen. GroenLinks is gevraagd ook deel te nemen aan de tweede ronde verkennende gesprekken.

lees meer

08-03-2006 -

GroenLinks kiezers bedankt!

GroenLinks heeft in Enschede haar drie zetels behouden. Jelmer van der Zee, Rene Tenkink en Marieke arends zijn verkozen als raadsleden voor GroenLinks. GroenLinks heeft een intensieve en zichtbare cam,oagne gevoerd. Vergeleken met het landelijk beeld heeft GroenLinks het in Enschede goed gedaan. Kiezers, bedankt voor de steun!

lees meer

07-03-2006 -

GroenLinks houdt na dinsdag niet op

GroenLinks gaat na de verkiezing door met weblog en huiskamerbezoek.

lees meer

05-03-2006 -

Plan GroenLinks: elk jaar 700 werklozen extra aan de slag

GroenLinks wil meer investeren in mensen die nu nog werkloos aan de kant staan in Enschede. Daarom komen wij met een werkgelegenheidsplan waardoor elk jaar zeker 700 uitkeringsgerechtigden een betaalde baan krijgen. Dat staat in het initiatiefvoorstel “Meer actie voor werkgelegenheid: Enschede Werkt!”

lees meer

05-03-2006 -

Actie werkgevers nodig voor oplossen werkloosheid

Een overweldigende meerderheid van de Enschedeërs vindt dat werkgevers meer verantwoordelijkheid kunnen en moeten nemen voor het oplossen van de hoge werkloosheid onder de inwoners van onze stad. Dat blijkt uit een enquête van GroenLinks in het kader van de actie “Je kunt je ei kwijt”.

lees meer

03-03-2006 -

Schiphol 2: NEE !!

GroenLinks biedt financieel solide alternatief.

Met het planten van 3 appel en 2 perenbomen heeft in een weiland naast Vliegveld Twente heeft GroenLinks het startschot gegeven voor de actie “Schiphol 2: Nee!!”

lees meer

03-03-2006 -

Radio GroenLinks

Aanstaande vrijdag is er een uitzending van GroenLinks op Enschede FM.

lees meer

28-02-2006 -

Bouwen voor de buurt bij herstructurering

Van Gent: ‘Met alleen een botox-injectie red je het niet’

Herstructurering kan alleen slagen als er ook geïnvesteerd wordt in mensen. Dat was een belangrijke conclusie bij het bezoek van Tweede Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks op 24 februari aan de herstructurering in de wijken De Laares, Pathmos en de Wesselerbrink.

lees meer

28-02-2006 -

Je ei kwijt bij GroenLinks over werkloosheid

In Enschede zijn bijna 12.000 mensen zonder betaald werk. Onder hen veel (allochtone)jongeren en vrouwen. GroenLinks vindt dat er vooral meer banen moeten komen voor lager geschoolden.

lees meer

28-02-2006 -

Bewoners willen méér betrokken worden

Dat bleek uit de reacties op de stelling afgelopen zaterdag in de binnenstad. In steeds meer wijken lopen projecten als Buurt-in-Actie en buurtinitiatieven.

lees meer

24-02-2006 -

Lees de nieuwste nieuwsbrief

Lees hier de nieuwste GroenLinks nieuwsbrief "LinksVoor", met daarin o.a. de volgende onderwerpen: Airport Twente is onhaalbaar en onbetaalbaar - BurgerEffectRapportage (BER) bij elk groot project noodzakelijk - Werken aan het Paradijs op Aarde - Debatcultuur

lees meer

24-02-2006 -

Je ei kwijt over burgerparticipatie

GroenLinks vraagt zich af of bewoners voldoende betrokken worden bij het beleid van de gemeente. In steeds meer wijken lopen projecten als Buurt-in-Actie en burgerinitiatieven. Vinden bewoners het wel goed zo of willen ze graag meer betrokken worden?

lees meer

24-02-2006 -

Nieuwe zorgstelsel leidt tot minder besteedbaar inkomen

Dat bleek vandaag op de Wesselerbrink en op het Ei van Ko waar bezoekers hun “ei kwijt konden", over het nieuwe zorgstelsel.

lees meer

24-02-2006 -

Duyvendak bezoekt Twente

Twente Airport centrale thema bij bezoek TweedeKamer lid
GroenLinks kamerlid Wijnand Duyvendak zal op 2 maart een uitgebreid bezoek brengen aan Twente.

lees meer

23-02-2006 -

Steun Twente Airport is weggegooid overheidsgeld

Twente Airport kan er alleen komen met een enorme overheidsbijdrage van rond de 100 miljoen euro. Zo’n investering is onverantwoorde manier van omgaan met belastinggeld. In ons Dossier Vliegveld Twente kunt u alle rapporten over dit onderwerp vinden.

lees meer

21-02-2006 -

GroenLinks organiseert groen debat

Op woensdag 22 februari organiseert GroenLinks in Enschede een debat over milieubeleid. Het debat zal plaatsvinden in café Le Monde aan de Oude Markt en begint om 19:30 uur.

lees meer

21-02-2006 -

Bezoek Tweede Kamerlid Ineke van Gent aan Enschede

Herstructurering op een sociale manier?
Aanstaande vrijdag komt Tweede Kamerlid Ineke van Gent naar Enschede. Op de fiets bezoekt zij de wijken De Laares, Pathmos en de Wesselerbrink.

lees meer

21-02-2006 -

Bewoners meer betrekken?

Woensdag 22 februari van 18:00 tot 19:00 uur wordt op Enschede FM een speciaal programma van GroenLinks uitgezonden.

lees meer

21-02-2006 -

H.C. ten Berge te gast tijdens literair café GroenLinks afgelopen zondag

Tijdens het literair café, dat GroenLinks afgelopen zondag in Concordia organiseerde, gaf dichter en schrijver H.C. ten Berge een overzicht van een aantal belangrijke motieven en terugkerende elementen in de mythologie.

lees meer

20-02-2006 -

BurgerEffectRapportage (BER) bij elk groot project noodzakelijk

Enschede scoort landelijk met haar stadsdeelgewijze aanpak. Toch kan het beter. GroenLinks wil een BER, om burgers nog meer invloed te geven op wat er gebeurt in hun stad, wijk en buurt.

lees meer

20-02-2006 -

Je ei kwijt over nieuwe zorgstelsel

Onderzoek van GroenLinks wijst uit dat de helft van de mensen erop achter uit gaan dit jaar, onder andere door het nieuwe zorgstelsel. Aankomende donderdag peilt GroenLinks van 18:00-20:00 uur op het Ei van Ko, en vanaf nu al op onze verkiezings weblog, of dat in Enschede ook zo is.

lees meer

19-02-2006 -

Opinieartikel: Schoon milieu met groene stroom

Staatssecretaris Van Geel (Milieu) denkt over een nieuwe kerncentrale. Dat is het ene milieuprobleem oplossen met het andere. GroenLinks kiest voor een duurzame oplossing: meer groene stroom. Daphne Dertien-van der Nagel en Jelmer van der Zee schreven daarover een opiniestuk in de TC Tubantia van afgelopen zaterdag.

lees meer

19-02-2006 -

Bezoekers binnenstad positief over windmolens

Afgelopen zaterdag konden bezoekers van de binnenstad hun ei kwijt over windmolens in Enschede. Het bleek dat veel inwoners van Enschede positief staan tegenover duurzame energie.

lees meer

17-02-2006 -

GroenLinks wil windmolens langs de Windmolenweg

GroenLinks presenteert een plan voor het opwekken van schone windenergie in Enschede. Langs de Windmolenweg, bij de Marssteden, is ruimte voor windmolens met een gezamenlijke productie van ongeveer 8 miljoen kWh. Daarmee kunnen 2500 huishoudens van groene stroom worden voorzien. De notitie is de inzet van GroenLinks voor een brede maatschappelijke discussie over duurzame energie in Enschede.

lees meer

17-02-2006 -

Lezing “Literatuur en Mythologie”

De winnaar van de P.C.Hooftprijs voor Letterkunde 2006 H.C.ten Berge komt naar Enschede!

lees meer

17-02-2006 -

De wereld op je bord

GroenLinks Enschede organiseert op zondag 19 februari, de Enschedese Werelddag, een Wereldmaaltijd. Daarmee werkt GroenLinks aan bewustwording over de verdeling van voedsel en rijkdommen en de gevolgen van politieke en dagelijkse beslissingen in Enschede.

lees meer

17-02-2006 -

Valentijnkaarten voor vluchtelingen

Voor de Wonne werden dinsdagmiddag, Valentijnsdag, Valentijnkaarten overhandigd aan Dick Turk, directeur van Stichting Vluchtelingenwerk en Opvang Nieuwkomers Enschede. Deze kaarten zijn op initiatief van GroenLinks, de laatste weken geschreven om op Valentijnsdag te overhandigen aan vluchtelingen.

lees meer

17-02-2006 -

Je ei kwijt bij GloenLinks: Windmolens in Enschede?

Veel inwoners van Enschede gebruiken groene stroom. Op initiatief van GroenLinks gebruikt ook de gemeente groene stroom. GroenLinks wil dat Enschede binnenkort zelf groene stroom gaat opwekken met windmolens.

lees meer

17-02-2006 -

Joop Hofman gastschrijver op verkiezingsweblog

Liever spanning en daadkracht luidt de slotzin van de gastcolumn van de hand van Joop Hofman, die dit weekend op weblog van Groenlinks verschijnt.

lees meer

14-02-2006 -

GroenLinks in Glanerbrug en Twekkelerveld

GroenLinks staat deze week met verkiezingsprogramma’s en andere materialen in Glanerbrug en in Twekkelerveld. Graag gaat ze in gesprek met bewoners, en hoort wat er speelt.

lees meer

14-02-2006 -

Enschede wil kleurrijk zijn

Afgelopen zaterdag 11 februari konden bezoekers van de binnenstad onder het motto “je kunt je ei kwijt bij GroenLinks” stemmen op de vraag of ze het liefst in een kleurrijk Enschede wonen of in een Enschede voor de Enschedeërs.

lees meer

14-02-2006 -

Windmolens in Enschede?

Veel inwoners van Enschede gebruiken groene stroom. Op initiatief van GroenLinks gebruikt ook de gemeente groene stroom. GroenLinks wil dat Enschede ook groene stroom gaat opwekken met windmolens.

lees meer

14-02-2006 -

Valentijnsdag: GroenLinks steekt vluchtelingen hart onder de riem

Op Valentijnsdag zal Tiny Hannink, secretaris van GroenLinks-Enschede een pakket welkomskaarten overhandigen aan Stichting Vluchtelingenwerk Enschede. De kaarten werden ondertekend door mensen die zich het lot aantrekken van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland.

lees meer

07-02-2006 -

Je kunt je ei kwijt bij GroenLinks

Aanstaande zaterdag 11 februari tussen 11 en 15 uur kun je in de binnenstad van Enschede je ei kwijt bij GroenLinks. Op het Ei van Ko vraagt GroenLinks dan de mening van bezoekers van de stad over het helpen van vluchtelingen in nood.

lees meer

07-02-2006 -

Mariska van Heijster in debat over vluchtelingen

Platform Vluchtelingen en Asielzoekers Enschede organiseert een openbaar debat over de positie van vluchtelingen en asielzoekers in de Enschedese samenleving op 08 februari 2006 in café de Zon, Zuiderhagen 43 te Enschede, aanvang: 19.30 uur.

lees meer

06-02-2006 -

Meerderheid steunt vluchtelingen

Afgelopen zaterdag 4 februari konden bezoekers van de binnenstad onder het mom "je kunt je ei kwijt bij GroenLinks" stemmen op een stelling. Moeten vluchtelingen in nood wel of niet geholpen worden? Een overgrote meerderheid steunt vluchtelingen wel. GroenLinks is daar blij mee.

lees meer

03-02-2006 -

Dominee Veldman dit weekend gastschrijver op weblog

Veldman, in Enschede o.a. bekend van zijn werk voor “Pastoraat na Ramp”, wordt in zijn dagelijks werk voor de Enschedese Opstandingskerk regelmatig geconfronteerd met de problemen van vluchtelingen en asielzoekers.

lees meer

01-02-2006 -

GroenLinksmotie doet College knokken voor Tubantiabanen

Het College gaat binnenkort overleggen met de Wegenerdirectie over behoud van banen bij Tubantia. De gemeenteraad nam maandag 30 januari met ruime meerderheid een motie van GroenLinks aan waarin B&W worden aangespoord het maximale te doen om gedwongen ontslagen te voorkomen.

lees meer

31-01-2006 -

Je kunt je ei kwijt bij GroenLinks

Aanstaande zaterdag 4 februari tussen 11 en 15 uur kun je in de binnenstad van Enschede je ei kwijt bij GroenLinks. Op het Ei van Ko vraagt GroenLinks dan de mening van bezoekers van de stad over het helpen van vluchtelingen in nood.

lees meer

31-01-2006 -

Duizendste bezoeker op GroenLinks Verkiezingslog

Webloggen is een belangrijk nieuw middel om de kiezer te bereiken. Het weblog http://groenlinksenschede.web-log.nl van de top-5 van GroenLinks heeft inmiddels de duizendste bezoeker gehad. De campagne via internet is in volle gang.

lees meer

27-01-2006 -

GroenLinks met wat lekkers

De Enschedese top-kandidaten voor de gemeenteraad van GroenLinks komen bij de burgers thuis en nemen wat lekkers mee. Iedereen die zijn/haar huiskamer met buren, familie en vrienden kan vullen, mag een GroenLinks-topper uitnodigen. GroenLinks komt dan politieke kwesties en biologische cake aansnijden.

lees meer

27-01-2006 -

Gert-Jan Oplaat over asielbeleid op verkiezings weblog

Het bekende Markelose Tweedekamerlid voor de VVD, Gert-Jan Oplaat is dit weekend de gastschrijver op het verkiezings weblog van GroenLinks.

lees meer

24-01-2006 -

Géén windturbines op het stadhuis

Het plan van CDA-raadslid Welman om windmolens op het stadhuis te plaatsen is volgens GroenLinks géén goed idee. GroenLinks vindt wél dat er meer windturbines moeten komen in Enschede.

lees meer

24-01-2006 -

Enschede steunt GroenLinks standpunt coffeeshops

Afgelopen zaterdag 21 januari konden bezoekers van de binnenstad onder het mom van “je kunt je ei kwijt bij GroenLinks” stemmen op drie stellingen. Blowen verbieden, blijven gedogen of juist telen van wiet toelaten.

lees meer

24-01-2006 -

Je kunt je ei kwijt bij GROENLINKS

Aanstaande zaterdag 28 januari tussen 11 en 15 uur kun je in de binnenstad van Enschede je ei kwijt bij GroenLinks. Op het Ei van Ko vraagt GroenLinks dan de mening van bezoekers van de stad over de aanpak van probleem jongeren.

lees meer

24-01-2006 -

GroenLinks wil actie behoud werkgelegenheid Tubantia

GroenLinks is bezorgd over verlies van werkgelegenheid bij het Wegener/Tubantiaconcern in Enschede. Wij willen dat het College daadkrachtig met de Wegenerdirectie onderhandelt over behoud van arbeidsplaatsen.

lees meer

23-01-2006 -

Vragen GroenLinks over budget voor Convenant PAVEM

In de publicabele besluitenlijsten van B&W van afgelopen 10 januari staat het besluit het initiatievenbudget emancipatie (10.000,- euro) te besteden voor de cofinanciering in het convenant Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroeperingen (PAVEM).

lees meer

20-01-2006 -

Je kunt je ei kwijt bij GroenLinks

Aanstaande zaterdag 21 januari tussen 11 en 15 uur kun je in de binnenstad van Enschede je ei kwijt bij GroenLinks. Op het Ei van Ko vraagt GroenLinks dan de mening van bezoekers van de stad over het softdrugsbeleid in Enschede. Blowen verbieden, of juist telen van wiet toelaten, dat is de vraag.

lees meer

20-01-2006 -

Advocaat Robert Speijdel dit weekend gastschrijver op weblog

Naast de top vijf schrijft elk weekend een gastschrijver op het verkiezings weblog.

lees meer

20-01-2006 -

Daphne staat haar mannetje in fel debat met wethouder

Woensdagavond heeft radio Enschede FM "live" het eerste debat tussen GroenLinks en de ChristenUnie over het softdrugsbeleid in Enschede uitgezonden.

Luister het radioprogramma van GroenLinks

lees meer

20-01-2006 -

Vragen GroenLinks Urenco-transporten

Het Nederlands Euregionaal Nucleair Overleg (Neno) luidt de noodklok over de transporten van het zeer giftige uraniumhexafluoride (UF6) door Urenco naar haar vestigingen in Almelo en Gronau. Er gebeuren, zeker op de A1, regelmatig ongelukken met vrachtwagens. Als dat toevallig een keer een vrachtwagen zou zijn met een lading UF6, zou dat rampzalig zijn.

lees meer

20-01-2006 -

Vragen GroenLinks nieuwbouwplan winkelcentrum Eschmarke

In Dagblad Tubantia van 5 januari 2006 stond een artikel over het nieuwbouwplan voor het winkelcentrum in combinatie met luxe appartementen dat gerealiseerd gaat worden in het centrumgebied De Eschmarke. Om een aantal feiten scherp in beeld te krijgen, heb ik stadsdeelwethouder Hassink in de stadsdeelcommissie Oost van dinsdag 17 januari de volgende vragen gesteld:

lees meer

19-01-2006 -

De sociale staat van Nederland

Discussieavond over de toekomst van het sociale stelsel

De landelijke fractie van GroenLinks heeft een manifest geschreven over dit onderwerp, getiteld ‘Vrijheid eerlijk delen’. (U kunt dit manifest vinden op www.groenlinks.nl)
Op maandag 16 januari was Ineke van Gent in het Wapen van Hengelo om hierover te debatteren.

lees meer

13-01-2006 -

Hengelose wethouder Henk Nijhof eerste gastschrijver op weblog

Naast de top vijf schrijft elk weekend een gastschrijver op het verkiezings weblog.

lees meer

13-01-2006 -

Radio GroenLinks

Woensdag 18 januari van 18:00 tot 19:00 uur wordt op Enschede FM een speciaal programma van GroenLinks uitgezonden.
Enschede FM is in Twente te ontvangen op 105.1 FM en op de kabel in Enschede op 104.1 FM.

lees meer

05-01-2006 -

ChristenUnie blind voor realiteit over cannabis

GroenLinks voorstander van legalisering
In een opiniestuk in de Twentsche Courant Tubantia van 24 december jl. zette Tymon de Weger, lijsttrekker van de ChristenUnie in Enschede, het standpunt uiteen dat, wat de ChristenUnie betreft, coffeeshops gesloten moeten worden. Hij schrijft dit als reactie op uitingen van burgermeester Leers van Maastricht en de VVD-fractie in Arnhem dat de aanvoer en teelt van cannabisproducten juist gelegaliseerd zouden moeten worden om zo criminaliteit en overlast te verminderen.

lees meer

Terug